Techniek van de giclée / kunstdruk.

Om aan de vraag naar een reproductie te voldoen zijn er van mijn schilderijen giclées te bestellen, met als bijkomend voordeel een lagere prijsstelling. Ook met minder budget kan dan toch een kunstwerk worden aangeschaft. Het voordeel is ook dat de afdruk in verschillende afmetingen kan worden besteld, tot soms wel 400% groter dan het originele schilderij.

Een giclée is een kunstdruk op speciaal zuurvrij zwaar papier. Het vervaardigen begint met het digitaliseren van het origineel. Ik beoordeel het digitale bestand en na mijn goedkeuring kunnen van deze digitale versie de kunstdrukken worden gemaakt. Er worden in verschillende kleurlagen zeer hoogwaardige inkten aangebracht. De giclées worden één voor één vervaardigd, het betreft dus geen massaproductie. Alle giclées worden door mij gekeurd en handmatig gewaarmerkt.

Een giclée is daarmee een zeer hoogwaardige reproductie, in afbeelding en kleur zeer gedetailleerd. Hierdoor heeft de giclée een gelijkwaardige plaats veroverd tussen bijvoorbeeld de ets, zeefdruk en steenlitho. Elke penseelstreek, elk detail en iedere kleurnuance wordt exact overgenomen. Hierdoor voldoet een giclée aan de hoge eisen die door de kunstenaar zelf, alsmede kunstverzamelaars, galeriehouders, en musea aan grafieken worden gesteld.

Door de druk op papier is het noodzakelijk om de giclée in te lijsten, hetgeen meteen de mogelijkheid biedt om geheel naar eigen wens tot een eindresultaat te komen, daarbij denkend aan de keuze van passe-partout en lijst.

U kunt het beste even contact met mij opnemen voor het bespreken van uw bestelling.